کلیدواژه در واقع کلمات یا عبارات خاصی هستند که با توجه به آنها یا جستجوی آنها در بانکهای اطلاعاتی میتوان بهراحتی به مطالب مورد نیاز یا مقاله موردنظر دست یافت که این کلیدواژهها میتوانند چارچوب کلی یک بحث را نشان دهند. در همین راستا ابر کلیدواژه میتواند بر روی دستهای از مقالات که یک در موضوع خاص نوشته شدهاند تمامی کلیدواژهها را بر اساس تعداد رخداد آنها نمایش دهد. در ابرکلیدواژه، کلیدواژههایی که بیشترین تکرار را در مجموعه مقالات داشتهاند به صورت بزرگتر نمایش داده میشوند که همین امر نشان از مهمتر بودن آن کلمات در آن مجموعه است.
امروزه بصری سازی یکی از راهکارهای موثر در عرضه اطلاعات و بازنمایی دانش میباشد. در این روش معمولا با استفاده از نشانههای بصری شامل اشکال و نمودارها، رنگ، اندازه و … به دسته بندی دادهها میپردازند.
با توجه به رویکرد پایگاه مجلات تخصصی نور(نورمگز) در نمایه سازی نشریات تخصصی و رویکرد اکثر نشریات معتبر علمی، که در آنها هر مقاله باید دارای کلیدواژهگانی باشد که بیانگر محتوای مقاله باشد. منجر به ایجاد پیکره ای از کلیدواژهها با امکان تفکیک بر اساس نشریات مختلف و نیز پدیدآوران شده است. با دستهبندی کلیدواژهها بر اساس عنوان نشریه به فهرستی از کلیدواژهها می رسیم که هرکدام به تعداد دفعات مشخص در مقالات مختلف تکرار شده اند. این دسته بندی به خوبی میتواند بیانگر محتوای مقالات منتشر شده در آن نشریه باشد. به منظور انتقال این دانش یکی از ابزارهای ابر کلیدواژهها است که در آن کلیدواژهها با تعداد تکرار بیشتر با نمای بصری بزرگتر و پررنگ تر مشخص می شوند. به نحوی که کاربر با یک نگاه در کوتاهترین زمان جهتگیری موضوعی قالب مقالات منتشر شده در آن نشریه را درک میکند. این شیوه برای پدیدآور نیز صادق است. یعنی با مشاهده ابر کلیدواژه ترسیم شده بر اساس مقالات پدیدآور، می توان در یک نگاه حوزههای موضوعی مورد علاقه پدیدآور یا زمینههایی که این پدیدآور در آنها صاحب نظر است را دریافت. در حال حاظر در پایگاه مجلات تخصصی نور ذیل صفحه نشریه و پدیدآور ابر کلیدواژههای آنها قابل مشاهده می باشد. همچنین با انتخاب هر کدام از کلیدواژها می توان فهرست مقالاتی که کلیدواژه مذکور در آنها آمده است را مشاهده نمود.
تأسیس آزمایشگاه هوش مصنوعی و علوم اسلامی و انسانی دیجیتال با تأکید بر نگاه برونسازمانی، گام جدیدی برای همافزایی حداکثری با دانشگاهها، پژوهشگاهها و افراد فعال در حوزه پردازش هوشمند محتوای اسلامی است.
قم – بلوار امین – خیابان جمهوری اسلامی – ساختمان مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی
صندوق پستی 3857 – 37185
تلفن : 32120212 – 025
دورنگار: 32936294 – 025
رایانامه: info [at] ai.inoor.ir